Tara96 » Specials » Scheikunde enkele onderwerpen

Scheikunde - uitleg over mol, verbindingen en zouten

Scheikunde - uitleg over mol, verbindingen en zouten Scheikunde is voor sommigen een erg moeilijk vak. Er wordt gewerkt met verschillende stoffen en reacties daarvan. Begrijp je iets niet over hoe je moet rekenen met 'de mol', over verbindingen, of over zouten? Neem dan een kijkje in deze special. Ook is een handig overzicht over de ionen met hun ladingen te vinden.

Scheikunde - handig ionen overzicht

Een zout is een verbinding die is opgebouwd uit ionen. Om bijvoorbeeld oplossingsreacties en neerslagreacties van zouten te kunnen opschrijven is het handig om een paar veel voorkomende ionen te kennen. Hier zijn een paar veel voorkomende ionen overzichtelijk neergezet in een schema, met de bijbehorende lading.

Scheikunde - rekenen met de mol

Mol is een rekenhulp die vaak gebruikt wordt in de scheikunde. Het geeft eigenlijk aan hoeveel er van een bepaalde stof aanwezig is. Als je de molverhoudingen weet in een scheikunde reactie, dan kun je bijvoorbeeld ook berekenen of een overmaat, of een ondermaat in de reactie overblijft.

Scheikunde - verbindingen

Tussen atomen en moleculen kunnen allerlei krachten van toepassing zijn. Er zijn veel verschillende soorten bindingen. De ene verbinding is sterker dan de andere. Enkele voorbeeldjes zijn de ionbinding, de molecuulbinding en de covalente binding. In dit artikel worden de verschillende bindingen besproken.
Scheikunde - rekenen met mol

Scheikunde - rekenen met mol

Mol is een rekenhulp die vaak gebruikt wordt in de scheikunde. Het geeft eigenlijk aan hoeveel er van een bepaalde stof aanwezig is. Als je de molverhoudingen weet in een scheikunde reactie, dan kun j…
Scheikunde - handig ionen overzicht

Scheikunde - handig ionen overzicht

Een zout is een verbinding die is opgebouwd uit ionen. Om bijvoorbeeld oplossingsreacties en neerslagreacties van zouten te kunnen opschrijven is het handig om een paar veel voorkomende ionen te kenne…
Scheikunde - verbindingen

Scheikunde - verbindingen

Tussen atomen en moleculen kunnen allerlei krachten van toepassing zijn. Er zijn veel verschillende soorten bindingen. De ene verbinding is sterker dan de andere. Enkele voorbeeldjes zijn de ionbindin…
Gepubliceerd door Tara96 op 30-11-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.